Mit érdemes tudni a kisteherautó bérlésről?

Erre kell figyelned, még mielőtt még kisteherautó bérlésre kerülne a sor

A kisteherautó bérlés igazán hasznos lehetőség mindenki számára, akinek nincs saját járműre anyagi kerete, vagy egyszerűen csak nem tartósan, hanem egy-egy alkalommal lenne szüksége erre a lehetőségre. Érdemes azonban még az első bérlés előtt egy kicsit jobban is tájékozódni a témában, hogy a kölcsönzésnél már a gyakorlatban minden jól menjen az embernek. Én ezért állítottam össze most ezt a kis írást, hogy segíthessek másoknak, akik még soha nem béreltek vagy csak nem jártasok ebben a témában. Ez azonban már nem sokáig lesz így!

Mikor jó döntés a kisteherautó bérlés?

A kisteherautó bérlés számos esetben remek lehetőség az ember számára. A legtöbbször, főleg magánemberként nem is igazán fordul elő egy-két alkalomnál többször, hogy szükségünk legyen egy ilyen nagy teherbírású és rakodóterületű járműre. Mégis vannak persze kivételek. Hogyha az ember költözik vagy hasonló nagyobb szállítási gondja akad, akkor a kisteherautó bérlés gyakorlatilag az egyetlen megoldás, hogyha az embernek nincs egy rokona vagy barátja, aki teherautóval meg tudná oldani a dolgot. Ez azonban annyira nem gyakori. Persze költözéshez nem ez az egyetlen lehetősége az embernek, azonban mégis ez éri meg a legjobban. Sokan választanak költöztető céget, azonban aki nem szeretne ekkora kiadásokkal számolni az egyébként is költséges albérleti kaukció vagy ház megvásárlása után, annak egy ilyen kicsit személyesebb megoldás lehet a legjobb döntés. Így nem kell munkásokat fizetni, csak a bérlés összegével kell számolnunk, azzal is valószínűleg egyetlen napra, hogyha egy kisebb család fog költözni.

kisteherautó-bérlés_5

Persze nem csak magánemberek tudnak kisteherautó bérlés igénybe vételével élni, hanem gyakorlatilag bárki. Cégek, vállalkozások is, akiknek sokszor és sokat kell szállítaniuk egy év során. A bérléssel számos előny jár. Nincs szükség saját jármű befektetésére, azzal is a vállalkozást tudjuk bővíteni. Emellett persze nem is mindenkinek lenne meg az anyagi keret, és az első pár évben mindenképpen kockázatos az ekkora befejtetés, amikor a vállalkozás még nem is vetette meg a lábát a piacon. A kisteherautó bérlés kitölti ezt a lyukat a szervezésben, és gyakorlatilag mindig az ember szolgálatára áll, hogyha szükség van rá.

A kisteherautó bérlés a gyakorlatban

A kisteherautó bérlés előtt érdemes ellátogatni a kölcsönző cég honlapjára, hogy egy kicsit bővebben is megismerjük ott a feltételeket, amelyek kisebb részekben eltérőek lehetnek egymástól. Érdemes lehet Budapest terület a Határautó oldalát megnézni, mert itt rengeteg információt találhatunk nem csak a cégről, de az egyes járművekről is. Minden darabjukról készült fénykép és egy leírás is, futott kilométerrel, márkával, típussal. Itt meg tudjuk nézni, hogy mekkora rakodóteret tud számunkra biztosítani a kisteherautó, és mekkora teherbírással rendelkezik.

A kisteherautó bérlés első lépéseként tehát meg kell néznünk, hogy milyen és mekkora járműre lesz szükségünk. Itt meg is tudjuk nézni, hogy a bérleti díj mennyibe kerül, milyen hosszabb távú lehetőségeink vannak. Nem ritka, hogy 3-7-15 napokra a járművek napi átlag bérleti díja kedvezményesebb lesz, mintha csak egyetlen napra vennénk ki azt, érdemes lehet tehát ezt kiszámolva, az árakhoz igazítani a bérlési napokat, és akár egymás utáni napokon végezni azt a munkát, amik között pihenőidőt akartunk hagyni.

Természetesen a bérléshez szükség lesz valaki olyanra is, aki tudja vezetni a járművet. Ez mérettől függően eltérő lehet, hogy milyen vezetői engedélyt igényel, így efelől még a bérlés előtt érdeklődjünk, és olyan ember is legyen ott velünk az átvételnél, aki rendelkezik az ennek megfelelő iratokkal.

kisteherautó-bérlés_4

A kisteherautó bérlés fontossága

A kisteherautó bérlés tehát egy remek lehetőség. Általánosságban azt mondanám, hogy a költségek sem kifejezetten megterhelők ebben az esetben, hiszen általában ez egy olcsóbb alternatív megoldásként működik. Érdemes lehet akár akciókra is vadászni, és kiszámolni, hogy mekkora térre lesz szüksége az embernek. Olyan kölcsönzőt válasszunk, amelyik hozzánk lehetőleg minél közelebb esik, mert egy elkerülhetjük a benzin felesleges fogyasztását is, és kevesebbet kell majd visszatankolnunk így a visszavétel előtt.

A teherautó bérlésről mindemellett egyeztessünk a céggel, hogy le legyen foglalva előre a jármű. Ezután már nem is lesz sok gondunk a szolgáltatás intézésével, csak át kell venni a járművet és már vihetjük is a szerződés aláírása után, majd a munkánk végeztével vissza kell azt juttatni a kölcsönző céghez. A kisteherautó bérlés tehát nem csak hasznos, de igen egyszerű és gördülékeny az ügyintézési folyamata is. Én személy szerint mindenkinek csak ajánlani tudom, mert sok kellemetlenségtől kímélhet meg minket, és mindemellett számos lehetőséget is nyújt, szinte kapukat nyit meg nem csak magánszemélyek számára, de vállalkozásoknak is jó lehet, hogyha kevesebb hitelfelvételre lesz szükség. Érdemes lehet tehát egy kicsit több figyelmet szentelni a kisteherautó bérlés rendszerének.