A legjobb műterem Budapesten

Ha a tökéletes műteremre vágysz

A megfelelő műterem megtalálása sokszor nehéz feladat. Egy fotós életében elengedhetetlen egy műterem, persze ha nem természetfotózással foglalkozik az ember. A jó műterem azonban minden alapja. Mindennek tökéletesnek kell lennie, hogy igazán kényelmes, gyors és profi munkát tudjon végezni az ember. Én ezt a tökéletességet a G3 stúdióban találtam meg.

Amit egy műteremben keresel

Többtényezős kritériumlistát is össze lehet állítani ennek a kérdésnek a megválaszolására. Számomra a legfontosabb az volt, hogy ne legyen túl messze az otthonomtól a hely. Habár a belvárosban élek, mégis a forgalomnak a fővároson belüli nagy távolságoknak köszönhetően egy-egy táv megtétele akár több mint egy órát is igénybe vehet. Attól függően, hogy mennyi felszerelést viszek egy-egy nap, változó, hogy autóval vagy tömegközlekedéssel megyek-e a munkahelyemre. Alapvetően szeretek környezettudatosan élni, ezért inkább a tömegközlekedést preferálom, és csak akkor veszem elő az autót, hogyha feltétlenül szükséges. Mindenképpen fontos volt tehát, hogy ne csak maga a távolság feleljen meg, de tömegközlekedéssel könnyedén megközelíthető legyen a műterem.

Ez a kritérium nagyban leszűkítette a műtermek számát, amik számomra megfeleltek. Kisebb kitételeim közé tartozott a stúdió belső kényelme. Ilyen alapvető szükségletekre gondolok, mint például télen a fűtés, míg nyáron a klíma használata. Ha már nem a szabadban készítjük a fotókat, legalább legyen meg minden kis kényelmi opciója a stábnak. Hiszen nekem nem csak magamra kell gondolnom, hanem mindenkire, aki velem dolgozik. Természetesen olyan helyet akartam, ahol van gyors internethozzáférés, hogyha el kell valamit intéznünk, akkor az gördülékenyen és gyorsan mehessen. A mai világban az internet elengedhetetlen, és a modelljeimnek sem mondhattam azt, hogy nem tudnak böngészni és beszélgetni, ameddig tart a szünet. A kényelemhez hozzátartozik a parkoló is. Habár én kevésbé használom ezt a helyet, mikor szükségem van rá, akkor mindenképpen közel kell lennie a stúdióhoz, hogy a nehezebb felszerelések feljuttatásába ne fáradjak el még a tényleges munka megkezdése előtt. Ez nem csak nekem fontos, de a stáb autóinak is el kell valahol férnie a közelben, ezért örültünk nagyon a G3 stúdiónak, ami saját parkolóval és nagy teherbírású lifttel is rendelkezik onnan.

A kényelemhez nem csak az apróbb dolgok tartoznak. Számomra fontos volt elfoglalt fotósként, hogy mindenképpen rugalmas legyen a műterem időbeosztása. Ha külföldről jönnek modellek, ők minél kevesebb időbe szeretnének minél több munkát belezsúfolni, míg tovább nem állnak. Ehhez hozzátartozik, hogy nekem igazodnom kell az ő időbeosztásukhoz, ezért ha hajnali kettőkor kell fotókét készítenem, akkor hajnali kettőkor fogok képeket készíteni. Szerencsére ez a műterem erre is felkészült: jöhetek az éjszaka közepén is, 0-24-ben nyitva áll az ajtaja.

A műterem felszerelései

Talán már megkérdőjeleződött pár emberben az olvasás során, hogy mi? Tömegközlekedéssel szoktam járni? Miközben egy műteremnyi felszerelést kellene a furgonomban vinnem? Nos, igaz a feltételezés, ha az ember magára van hagyva, sokszor még egy furgonban is szűkösen fér el a rengeteg szükséges terméktől. Ezek nem csak helyigényesek, de rendkívül drágák is. Ahhoz, hogy egy teljes felszerelést az ember meg tudjon venni, már néhány éve a szakmában kell dolgoznia (vagy nagyon jövedelmező üzleteket kötnie).

Nos, a G3 stúdiónál ettől nem kell tartanom. Nem csak a helyet, de egy alapfelszerelést is kap tőlük az ember, ráadásul mindezért nem kérnek extra költséget. Ha azonban valamilyen profibb eszközre lenne szüksége az embernek, akkor azokat is lehet kedvezményes áron bérelni tőlük. Én ennek nagyon örültem, mert nem szeretek cipekedni, és mikor ezt megtudtam, nem is vettem több felszerelést, ami nem feltétlenül szükséges. Egyszerűbb bérelni.

A műtermekről összességében

Én sokáig terveztem, hogy saját műtermet nyitok, ahol csak én fogok dolgozni. Igazi idilli álom, ahol minden úgy nézett ki, ahogy én akartam, és megvolt az a kellemesen jó érzés, hogy igen, ez tényleg az enyém. Amióta azonban a G3-ba járok, nem tervezek a stúdióval. Egyszerűen csak megtaláltam a tökéletes helyet, és ennél jobbat úgysem tudnék én magam alkotni. A berendezés egyedi, otthonos, mégis elegáns. Nem csak maga a stúdió használható, hanem közös helyiség is, ahol stratégiai megbeszéléseket lehet tartani, ahol az ember kifújhatja magát és leülhet egy kávéra. Van külön sminkes és a frizurák elkészítéséhez kialakított helyiség, én többfajta stúdió is. Hátterek, háttérvászonok közül is bátran válogathat az ember. Személy szerint, engem elvarázsolt a hely, szerintem keresve sem találhattam volna jobb műtermet, mint ez, és nagyon hálás vagyok, hogy egy ilyen gyönyörű környezetben dolgozhatok nap mint nap. Ilyenkor érzem igazán, hogy ez a nekem való pálya. Szóval, ha te is hasonlóan kellemes élményekre vágysz a műtermi fotózásnál, én csak ajánlani tudom ezt a helyet, én nem bántam meg, hogy a G3-mat választottam.