Miért jó a fotóstúdió fotózás

A fotóstúdióban megtartott fotózás előnyei

Bár én személy szerint nem tartom magam profi fotósnak, sőt valljuk be nem igazán értek ehhez a szakmához mégis a kamera másik oldalán eltöltött évek során rádöbbentem, hogy egyáltalán nem mindegy az, hogy egy fotósnak milyen lehetőségek állnak a rendelkezésre, mind anyagi területen, mind ismeretségek, kapcsolatok területén. Bármennyire is tehetségesnek bizonyul valaki arra, amennyiben nem áll a rendelkezésre egy kiváló fényképezőgép illetve szerkesztő program, továbbá a fotózáshoz kellő fények és fotóstúdió, akkor egyszerűen bármennyire is tehetséges nem fog tudni kitűnni a fotósok rengetegéből, hiszen viszonylag sok tehetséges fotós van az országban. Mára már divat szakmává vált a fotózás, így rengetegen tanulnak fotósnak. De miután már tömegek végzik el a fotó tanfolyamokat, ahhoz hogy valakit, mint profi fotóst felfedezzenek, egyrészt kiváló portfólióra van szüksége. Én személy szerint azt tudnám tanácsolni kezdő fotósoknak, hogy első lépésként csináljanak egy fotóstúdióban elkészült profi fotósorozatokat és azok alapján reklámozzák be magukat instagramon, facebookon és különböző ilyen felületeken ugyanis csakis profi képek, illetve profi portfólió segítségével tud kitűnni az ember a rengetegből.

A G3 fotóstúdió

Miután én mindenképpen azon az állásponton vagyok, hogy jó fotóst csak jó képek alapján lehet találni, azt javaslom minden fotózásra ambíciót érző fiatal vágjon bele a saját, egyedi portfóliójának az elkészítésébe. Keressen magának egy olyan modellt, akivel jól tud együttműködni, illetve béreljen egy kiváló fotóstúdiót a fotózáshoz, hiszen a váltogatott hátterek és a professzionális megvilágítás nagyon sokat tud hozzáadni a megfelelő fotó elkészítéséhez. Én személy szerint a G3 fotóstúdiót tudnám szívből ajánlani, ugyanis amellett, hogy valóban professzionális és maximálisan megbízható munkát végeznek, még nagyon kedvesek és segítőkészek is minden egyes ügyféllel. Akit bővebben érdekelne, az adott fotóstúdió az látogasson el a https://www.g3studio.hu weboldalára és érdeklődjön utána jobban az adott stúdió lehetőségeinek. Láthatjuk itt a felszereltséget, az árlistát, képeket a különböző helységekről, úgyhogy bejárás nélkül is egész jól el tudjuk majd dönteni, hogy alkalmas-e a munkánkra a stúdió és szimpatikus-e?

A G3 fotóstúdió műtermei

A G3 fotóstúdió, sokkalta többet nyújt, mint egy átlagos fotó stúdió. Mivel maguk az alapítók is fotósok, ezért pontosan tudják, mekkora segítséget tud jelenteni, ha a fotóműterem bérlés egy végtelen egyszerű folyamat, ahol a stábnak csak a munkára kell koncentrálnia. Maga a műterem a belváros szívében a XIII kerület, Taksony utca 1 szám alatt található, amely egyszerű megközelíthetősége miatt is igencsak jó választásnak bizonyul.

A műterem maga rendkívül letisztult és elegáns, de mégis barátságos, meleg környezettel, a természetes fény érdekében hatalmas ablakokkal, és tágas terekkel rendelkezi.  Két műterem áll a megrendelők rendelkezésére. Ezek közül az egyik a 01-es, amely napfény stúdióként is szolgál, itt a kialakításból fakadóan elegendő természetes fény van, és akár a végtelenített fehér háttér segítségével napfénynél illetve természetes fénynél is fotózhatunk, de természetesen ez a stúdió is részlegesen sötétíthető kívánság szerint.

A másik alternatíva a 02 – es fotó műterem is csakugyan, mint az előző is rendkívül világos, de igény szerint szintén akár teljesen be is sötétíthető, ha zavarna a külső fény a vakuk beállításában. Az alap fényformálókon kívül ( hasy box reflex ernyő, reflektor) számos extra felszerelést lehet bérelni. Mint például 180 cm-es oktoboxok, 230 cm parabola, 75 cm beauty dish, snoot vagy akár a180 cm brollybox ernyő vagy 2,5 m-es fényáteresztő keret. Számtalan színű papír és anyag háttérből, illetve különböző hatású épített háttérpanelokból is lehetőségünk nyílik a választásra a fotóstúdió bérlés során.

Bővebb információk érdekében érdemes ellátogatni a G3 fotóstúdió weboldalára, ahol egészen részletes tájékoztatást kaphatunk arról, hogy pontosan hogyan tudjuk igénybe venni a műtermet és milyen anyagi vonzattokkal terhelne ez minket, továbbá lehetőség nyílik egy személyes konzultáció megszervezésére is.

Véleményem szerint mindenképpen érdemes egy magát tehetségesnek tartó fotósnak ilyen jellegű portfólió készítésre beruháznia, kiváltképpen, ha komolyabban kíván foglalkozni a fotózással. Bármilyen munkára fog jelentkezni az első dolog, amit fognak tőle kérni a referencia, amennyiben pedig egy megfelelő referenciát sikerül magának összeállítania, akkor már szinte félig győzedelmes a helyzetben!

A fotóstúdió egy beruházás

Személy szerint én abszolút arra bíztatnék minden fotóst, hogy a lehető legjobban maradjon önazonos mind a fotózás közben, mind az utómunkák alatt is, ugyanis a leginkább különleges csak azáltal tud lenni, hogy bele viszi a személyiségét is a fotózásba. Ehhez szükséges a jó felszereltség, de egy olyan környezet is, ahol ezt mind meg tudod valósítani, és nincs megalkuvás pusztán technikai korlátok miatt. Mind kísérletezésre, mind magas minőség elérésére nagyon javasolt a fotóstúdió, mert egy idő után csak akkor tud tovább fejlődni a fotós skillünk, hogyha műteremben gyakorlunk.